Sunday 2 September 2007

Γιορτή μπύρας



Αυτήν την Παρασκευή μετά τη δουλιά πήγαμε 5-6 συνάδελφοι στη γιορτή μπύρας της CAMRA, Campaign for real ale. Ο καθένας είχε από έναν κατάλογο και σημειώναμε τι έχουμε δοκιμάσει. Ο Μπάρνι και εγώ γράφαμε δίπλα στην επίσημη περιγραφή της μπύρας τα δικά μας σχόλια.

Όπως και οι περισσότεροι εκεί, αγοράζαμε μισά pints αντί για ολόκληρα. Σε τέτοια μέρη περισσότερο πας για να δοκιμάσεις διαφορετικές γεύσεις παρά να πιεις ποσότητα. Μια δυνατή γεύση ήταν η Moorhouses Black Cat. Οι σημειώσεις μου συμφωνούν με την επίσημη περιγραφή "A dark refreshing brew with a distinctive chocolate malt flavour and a smooth hoppy finish". Μια άλλη μπύρα που ξεχώρισα ήταν η St Austell Tinners από την Κορνουάλη. Εκλεπτυσμένη γεύση, κατέβαινε ευχάριστα και θα ήταν ιδανική για να αρχίσεις ή για παρέες που πίνουν αρκετά ποτήρια.

Ένα περίεργο που έχω παρατηρήσει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οτι αν προς το τέλος της βραδιάς πεις στους άλλους "Το ξέρω οτι είναι ανεύθυνο αλλά είστε για μια ακόμα μπύρα" αντί για απλά ένα "είστε για μια ακόμα μπύρα", οι πιθανότητες να δεχτούν αυξάνονται. Για κάποιο λόγο ο άλλος μάλλον σκέφτεται "Ναι δεν είμαστε ανόητοι, το ξέρουμε οτι είναι ανεύθυνο, ας πιούμε λοιπόν ακόμα μία".

No comments: